Benvingudes i benvinguts!

La Colla Gegantera de Balsareny - Els K + Sonen, som una entitat relativament jove. Podem dir que en els seus inicis, vam néixer com a grup musical, amb gent que tenia inquietuds per la música, especialment per la gralla i la percussió. Cap a la segona meitat de l’any 2011, començàvem musicalment, gràcies a l'ajuda dels grallers de Sant Fruitós de Bages, i a l’any 2012, ja vam participar en moltes trobades acompanyant la Colla de Geganters de Balsareny.

A finals de l’any 2012, però, van sorgir algunes diferències de criteri respecte com encarar el futur de l’entitat dels Geganters i Grallers de Balsareny. Veient que hi havia alguns aspectes força difícils de consensuar, finalment es va acabar produint la separació.

Ben aviat, tenint en compte que apart pròpiament del grup musical, també hi havien portadors entre nosaltres, ens vam anar engrescant per fer una nova colla gegantera, de tal manera que a finals de l'any 2012 aquesta es creava i a l’any 2013 ja se celebrava la nostra primera trobada com a entitat gegantera, nascuda a partir d’aquell pioner grup musical "Els K + Sonen", del qual referencialment hem seguit mantenint el nom per l'entitat. Durant aquells inicis vàrem seguir potenciant/adquirint la tècnica musical, assistint a diverses sessions d'un curs de l'Arco Baleno (Brasil) a Montcada i Reixac, allà, al mateix temps, els músics vam poder comprar instruments de qualitat. Al mateix temps, a Balsareny vam començar portant els gegantons del poble, en Joan i la Mariona, mica en mica però, vam fer créixer la família. En primer terme incorporant la geganta Blanca de Bell-lloc, que vam estrenar l'any 2014 durant la II trobada, i en aquesta darrera VII trobada, celebrada l’any 2019, vam fer-li un regal pel seu cinquè aniversari, estrenant-li el gegant Bernat de Peguera.

Els principals objectius que tenim és fer poble, intentant a través de les pròpies trobades geganteres, a les que de promig mirem d'acollir 13 colles o més. Nosaltres portem el nom dels nostre poble fora i a la vegada gent d’altres pobles coneixen Balsareny, i tot i que hi ha algunes colles que hi son presents quasi cada any, també moltes d'altres de la més diversa geografia catalana han conegut Balsareny acompanyant-nos amb els seus gegants.

 

Com a sortides destacades podem esmentar la participació a les festes del Pilar a Fraga (Huesca), la participació a la IV trobada de la federació gegantera valenciana a Vinaròs (País Valencià) i les festes de Sant Andreu a Vinçà (França).

Al mateix temps, procurem participar a totes les activitats, ja siguin promogudes pel propi ajuntament en festes locals, com ara: la festa major, la festa de la gent gran, la fira d’entitats, Sant Joan, l'entrega de capons al castell; i també al mateix temps col·laborar amb d'altres entitats del poble, participant a: la Festa dels Traginers, al Cross del Traginer, a la cavalcada reis, en alguna ocasió a la trobada de les puntaires, entre d’altres.

Però a més, com que tenim bon repertori musical i pel moment prou gent, paral·lelament al calendari geganter, també amenitzem musicalment festes a d'altres llocs: l'espectacle 11 de setembre i Gironella, Festes del Barri Nou de Cardona, Festa Major de Rubí, les Enramades i la Festa Major Alternativa de Sallent, trobades d'esplais a Santpedor, Carnestoltes a Cabrianes i a Ampans, mostra de cultura a Solsona, Cross de l’Ametlla de Merola i moltes més.

690.99.79.73  o  649.31.85.28

balsarenyelskmessonen@gmail.com

Els K Més Sonen de Balsareny

@elskmessonen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now